Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktkompott


Fruktkompott är fräscht till skinkan.

Fruktkompott

Fruktkompott

Fruktkompott

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1blodgrape
  • 1grapefrukt- blond
  • 2apelsiner
  • 4clementiner
  • 4fikon
  • 34stjärnanis
  • 1 mskgranatäppelkärnor
  • 23 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Skala citrusfrukterna med en kniv. Inget av det vita skalet ska bli kvar.

  2. Skär ut hinnfria klyftor med en liten vass kniv.

  3. Krama ur saften ur det vita som finns kvar av frukten. Spara ­saften. Skala och skiva ­clementinerna. Skär fikonen i små klyftor.

  4. Lägg frukten i en skål. Lägg på stjärnanis och granatäppelkärnor. Ringla över honungen. Ringla över honung och den sparade citrus­saften. Ställ svalt 1-2 timmar, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök