Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fruktkaka. En kaka full med härliga frukter och julsmaker!
Sätt ugnen på 150°.
Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.