Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

Recept på fruktkaka. En kaka full med härliga frukter och julsmaker!

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär
Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär
Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 gtranbär- torkade
  • 0,5 dlblåbärsglögg- (Blossa)
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlråsocker strö
  • 4ägg
  • 1 dlblåbär- torkade
  • 1 dlkokoschips
  • 1 mskkanel
  • 2 tskkardemumma- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1citron- rivet skal
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • 3 dlflorsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 dlkokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.

  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

  4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

  5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.

  6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?