Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk fruktkaka med apelsinlikör. Glögg och apelsinskal ger en god smak till kakan. Perfekt kaka att ge bort, packa in den i smörgåspapper och dekorera med torkade apelsinskivor.
Skär bort stjälkfästet från fikonen. Finhacka frukten. Häll likören över frukten och låt den stå ca 10 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, 2 liter. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget under, vispning. Tillsätt frukt, marmelad och apelsinskal.
Halvera nötterna. Blanda mjöl, bakpulver och nötter och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme. Prova med en sticka att kakan är torr. Garnera kakan med torkade apelsinskivor. Låt vila till nästa dag.