Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktkaka

Fruktkakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kylen.

Fruktkaka
Fruktkaka
Fruktkaka

Ingredienser

  • 150 gfikon- torkade
  • 3 mskkonjak
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlfarin strö- brun
  • 4ägg
  • 1 dlrussin
  • 15cocktailbär- halverade röda
  • 0,5 tsknejlikor- malda
  • 1 krmmuskotnöt- mald
  • 1 mskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1citron- rivet skal
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Smörj och bröa en avlång form, ca 2 liter.

  3. Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt stå och dra ca 1 timme.

  4. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

  5. Blanda i russin, cocktailbär, fikonen i konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.

  6. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme och 10 min tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.

  7. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?