Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fruktkakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kylen.
Sätt ugnen på 150°.
Smörj och bröa en avlång form, ca 2 liter.
Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt stå och dra ca 1 timme.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Blanda i russin, cocktailbär, fikonen i konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.
Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme och 10 min tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
Pudra över florsocker.