Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktig rödkålssallad


En fruktig rödkålssallad med äpple, blodgrapefrukt, apelsin och granatäpple är fräscht på julbordet.             salt, peppar

Fruktig rödkålssallad

Fruktig rödkålssallad

Fruktig rödkålssallad

Foto: THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgrödkål- cirka
  • 2äpplen- gärna Ingrid Marie eller Cox orange
  • 125 gbrysselkål
  • 1röd lök
  • 1blodgrape
  • 1apelsin
  • 1granatäpple

Dressing:

  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 2 mskhonung
  • 3 mskrapsolja- kallpressad

Gör så här

  1. Strimla rödkål tunt. Skala och skiva rödlök tunt. Dela, kärna ur och skiva äpple tunt. Ansa och skiva brysselkål tunt.

  2. Skala och filea grapefrukt och apelsin i hinnfria klyftor. Skrapa ut innehållet i granatäpplet. Blanda allt i en salladsskål.

  3. Skaka samman citronsaft, honung, olja, salt och peppar till en dressing och slå över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök