Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ost är gott i pastasallad. Här är den tillsatt i både riven och tärnad form. Med mycket frukt och kallrökt skinka får du en smarrig sallad till lunch.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt pastan svalna något och rör ner olivolja eller rapsolja och örtsalt.
Riv 100 g av osten grovt på rivjärnet och tillsätt det till pastan. Skär resten av osten i tärningar.
Skär äpple och päron i tärningar och ananasen i bitar. Rör ner osttärningar, äpple, päron, ananas, purjolök och rucola. Skär skinkan i breda strimlor och blanda ner den i salladen. Smula över valnötterna.
Blanda persilja, oregano, gräddfil, majonnäs, salt och peppar till en sås. Ställ såsen kallt tills det är dags att äta.
Servera pastasalladen med örtsåsen.
Recept från Mitt kök