Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En indisk gryta med hetta och fin smak av mango och äpple.
Skär köttet i små tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Skölj ur pannan med 1/2 dl vatten mellan stekningarna. Lägg över i en gryta.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i rapsolja tills löken mjuknat utan att få färg.
Pudra över curryn och tillsätt röd currypasta. Låt det fräsa någon minut under omrörning. Lägg över i grytan.
Tillsätt tomatpuré, soja, honung, mango, oxfond, yoghurt och salt.
Koka upp under omrörning och låt den sedan sjuda cirka 45 minuter, tills köttet är mört. Smaka av med salt och honung. Red om så önskas av grytan med brun redning. Låt grytan sjuda 3 minuter.
Servera grytan med kokt basmatiris, gärna kokt med gröna kardemummakapslar, gurka i tunna stavar, mango chutney, yoghurt och skivad banan.
Recept från Mitt kök