Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fräsch grönsaksrätt som tillbehör till all julmat vill man inte vara utan. Den här salladen med grönkål, getost, nötter och frukt passar till det mesta på julbordet.
Skala och skiva löken tunt. Blanda den med vinägern och låt marinera cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i olja och honung.
Blanda grönkål och lök, gärna med händerna så att dressingen ”masseras” in i grönkålen. Krydda med salt och peppar.
Skala klementinerna med kniv, så att det vita försvinner. Skiva klementinerna och dela skivorna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna, till exempel med en liten sked. Plocka bort de vita hinnorna.
Lägg upp endivblad på ett eller två fat. Fördela grönkålssalladen över. Lägg på klementiner, dadlar och delade nötter. Smula över osten och strö på granatäppelkärnor.
Recept från Mitt kök