Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktig grönkålssallad

En fräsch grönsaksrätt som tillbehör till all julmat vill man inte vara utan. Den här salladen med grönkål, getost, nötter och frukt passar till det mesta på julbordet.

Fruktig grönkålssallad
Fruktig grönkålssallad
Fruktig grönkålssallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 storrödlök
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 3 msknötolja
  • 2 tskhonung- flytande
  • 2grönkålsblad- liter löst packade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 3klementiner
  • 1granatäpple
  • 2endiver
  • 1 dldadlar- strimlade
  • 50 gvalnötter
  • 150200 ggetost

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Blanda den med vinägern och låt marinera cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i olja och honung.

  2. Blanda grönkål och lök, gärna med händerna så att dressingen ”masseras” in i grönkålen. Krydda med salt och peppar.

  3. Skala klementinerna med kniv, så att det vita försvinner. Skiva klementinerna och dela skivorna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna, till exempel med en liten sked. Plocka bort de vita hinnorna.

  4. Lägg upp endivblad på ett eller två fat. Fördela grönkålssalladen över. Lägg på klementiner, dadlar och delade nötter. Smula över osten och strö på granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök