Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktig fläskkarré

I det ryska köket spelar rotfrukterna stor roll. Tillsammans med torkade frukter passar de bra till saftigt fläskkött.

Fruktig fläskkarré
Fruktig fläskkarré
Fruktig fläskkarré

Ingredienser

  • 0,5 påsefruktblandning- torkad (à 100g)
  • 1,5 dlvatten- kokande
  • 4fläskkarré- skivor, benfri ( á 150g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja
  • 1rotfruktsblandning- fryst förpackning (550g)
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 mskhonung
  • 1 mskvitvinsvinäger

Tillbehör

  • 8potatisar- små kokta (ca 400 g)

Gör så här

  1. Lägg frukten i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 10 min.

  2. Halvera köttskivorna. Salta och peppra. Pensla med 1/2 msk olja. Stek ca 3 min på varje sida.

  3. Fräs rotfrukterna i resten av oljan ca 5 min. Tillsätt den blötlagda frukten (spara vattnet) och fräs ca 2 min. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen. Häll över det sparade vattnet och vinäger. Sjud under lock ca 10 min.

  4. Häll fräset över köttet. Sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?