Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktig couscoussallad med räkor och lax

Couscous med en massa frukt, räkor och lax är perfekt när man ska laga mat till många. Ställ gärna fram olivolja och fikonbalsamvinäger så att gästerna får smaksätta sin egen sallad lite extra.

Fruktig couscoussallad med räkor och lax
Fruktig couscoussallad med räkor och lax
Fruktig couscoussallad med räkor och lax
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 6 dlcouscous- + 1,2 l vatten
  • salt
  • 50 gmargarin- eller smör
  • 1 krukamynta- färsk
  • 1 krukabasilika- färsk
  • 1 ljordgubbar
  • 23nektariner- eller 250 g tärnad mango (finns fryst)
  • 1melon- till exempel Cantaloupe
  • 300 glax- gravad i tunna skivor
  • 1 kgräkor- oskalade
  • 1 pktminimozzarella
  • mâchesallad- några nävar
  • olivolja
  • balsamvinäger med fikon

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och margarin eller smör och låt den dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna.

  2. Hacka mynta och basilika fint och rör ner det i den avsvalnade couscousen.

  3. Dela jordgubbarna i halvor och ­nektarinerna i tunna klyftor. Om du ­använder fryst mango, tina den något. Skär melonen i tärningar.

  4. Skär laxen i strimlor och skala ­räkorna.

  5. Varva couscous, jordgubbar, ­nektariner eller mango, melon, lax, räkor, minimozzarella och machésallad på ett stort uppläggningsfat. Ringla över olivolja och fikonbalsamvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök