Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marsipanbrödet är fyllt med finhackade fikon och aprikoser som blandas med konjak och äggula.
Vispa samman äggulan och farinsockret. Tillsätt konjaken och lägg i fikon och aprikoser. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Mixa med mixerstav aprikoser och fikon med spadet till en nästan slät massa. Tryck eller kavla ut mandelmassan till en tunn platta med en liten fördjupning i mitten.
Lägg aprikos- och fikonfyllningen i fördjupningen och täck noggrannt med mandelmassan. Forma till en rulle.
Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Pensla marsipanbrödet runt om. Strö på sötmandel och aprikos innan chokladen hunnit stelna.
Ställ i kylskåp tills chokladen stelnat. Skär rullen i tunna skivor och servera.