Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktfyllt marsipanbröd

Marsipanbrödet är fyllt med finhackade fikon och aprikoser som blandas med konjak och äggula.

Fruktfyllt marsipanbröd
Fruktfyllt marsipanbröd
Fruktfyllt marsipanbröd

Ingredienser

  • 1äggula
  • 1 mskbrun farin
  • 1 mskkonjak
  • 3aprikos- torkad finhackade
  • 2fikon- finhackade
  • 200 gmandelmassa- eller marsipan

Garnering

  • 30 gmörk choklad- mörk
  • 2 msksötmandel- flagad hackad
  • 2aprikos- torkad finhackade

Gör så här

  1. Vispa samman äggulan och farinsockret. Tillsätt konjaken och lägg i fikon och aprikoser. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  2. Mixa med mixerstav aprikoser och fikon med spadet till en nästan slät massa. Tryck eller kavla ut mandelmassan till en tunn platta med en liten fördjupning i mitten.

  3. Lägg aprikos- och fikonfyllningen i fördjupningen och täck noggrannt med mandelmassan. Forma till en rulle.

  4. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Pensla marsipanbrödet runt om. Strö på sötmandel och aprikos innan chokladen hunnit stelna.

  5. Ställ i kylskåp tills chokladen stelnat. Skär rullen i tunna skivor och servera.

Vad tyckte du om receptet?