Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktdessert med maräng

Bär i glas med maräng ser både festligt och gott ut. Variera bären efter säsong.

Fruktdessert med maräng
Fruktdessert med maräng
Fruktdessert med maräng

Ingredienser

  • 5 dlfrukt- t ex jordgubbar, vindruvor och kiwi
  • 1lime- liten, rivet skal av
  • 1 mskströsocker

Maräng

  • 2äggvitor
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär jordgubbar, vindruvor och kiwi i små bitar. Blanda frukten med limeskal och socker. Fördela frukten i glas som tål att stå i ugnen.

  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt socker lite i taget. Fortsätt att vispa till styv maräng. Täck bären med maräng och gratinera högt upp i ugnen ca 1 min, passa noga.

Vad tyckte du om receptet?