Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förödande god frukt– och bärkaka med smak av vanilj, citron och kardemumma.
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smör och kardemumma. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
Fyllningen: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vanilj. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna.
Toppingen: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
Fördela tunt skivad frukt och bär över kakan. Smält marmelad och vatten försiktigt på svag värme.
Ringla marmeladen över frukten och bären. Ställ tårtan i kylen tills marmeladen stelnat.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök