Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktbröd

Recept på fruktbröd. Bikarbonatbröd bör ätas samma dag som de bakats. Fruktbrödet går utmärkt att frysa.

FruktbrödFruktbrödFruktbröd

Ingredienser

  • 6aprikoser- torkade
  • 3fikon- torkade
  • 6 dlrågsikt- (330 g)
  • 2 dlhavrekli
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbrödkrydda
  • 1 dlrussin
  • 0,5 dlsirap- mörk
  • 5 dlfilmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka aprikoser och fikon.

  2. Blanda rågsikt, havrekli, bikarbonat, salt och brödkrydda i en bunke. Tillsätt den hackade frukten och russinen. Rör ner sirap och filmjölk.

  3. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Vad tyckte du om receptet?