Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktbröd med nötter och mandel

Recept på fruktbröd med mandel, cashewnötter, fikon och dadlar. Servera det gärna tillsammans med en tjock skiva lagrad ost.

Fruktbröd med nötter och mandel
Fruktbröd med nötter och mandel
Fruktbröd med nötter och mandel
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,75 dlsötmandel
  • 0,75 dlcashewnötter- salta
  • 6fikon- torkade
  • 4dadlar
  • 5 dlrågmjöl- fint (250 g)
  • 2 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlrussin
  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlhonung- flytande
  • 2 msksoja- kinesisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Låt kallna.

  2. Hacka fikon och dadlar.

  3. Blanda råg- och vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt frukt och nötter. Blanda i filmjölk, honung och soja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i två avlånga smorda bakformar à 1 1/2 liter.

  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. Bröden går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av läsaren Gerd Román