Recept av läsaren Gerd Román
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fruktbröd med mandel, cashewnötter, fikon och dadlar. Servera det gärna tillsammans med en tjock skiva lagrad ost.
Sätt ugnen på 150°. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Låt kallna.
Hacka fikon och dadlar.
Blanda råg- och vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt frukt och nötter. Blanda i filmjölk, honung och soja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i två avlånga smorda bakformar à 1 1/2 liter.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. Bröden går bra att frysa.
Recept av läsaren Gerd Román