Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt- och nötpops

Fruktiga och nötiga godis­klubbor är lätta att göra. ­Aprikoserna kan bytas ut mot katrinplommon.

Frukt- och nötpops
Frukt- och nötpops
Frukt- och nötpops
Recept på frukt- och nötpops Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 100 gfikon- torkade
  • 75 gnötter- blandade
  • 10dadlar- torkade
  • 5aprikoser
  • 1 bitingefära- syltad
  • 2 krmkanel- mald
  • 50 gchoklad- mörk
  • 1 mskbrandy- eller konjak
  • 1 dlsesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Finfördela fikon och nötter var för sig i en matberedare. Finhacka dadlar och aprikoser och ingefära.

  2. Blanda torkad frukt, nötter, ingefära och kanel i en bunke. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i microvågsugn. Rör ner choklad och sprit i smeten.

  3. Dela smeten i ca 20 lika stora ­bitar och rulla dem till bollar. Vänd bollarna i sesamfrön. Stick en pinne i varje boll.

Vad tyckte du om receptet?