Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda vatten, mjöl och rågsurdeg och låt stå över natten.
Lägg aprikoserna i en skål, täck dem med vatten och låt stå så över natten.
Blanda ihop degen från dag 1, vatten och dinkel fullkornsmjöl och låt stå i rumstemperatur i 3 timmar.
Tillsätt resten av ingredienserna till degen utom aprikoserna. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Häll bort vattnet från aprikoserna och arbeta in dem i degen.
Fördela degen i två smorda och mjölade avlånga formar och låt jäsa upp till kanten.
Värm ugnen till 250 grader.
Ställ in formarna i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till 200 grader. Grädda bröden i cirka 70 minuter.
Recept från Mitt kök