Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd
Frukt- och nötbröd
Frukt- och nötbröd
ÅSA SWANBERG

Dag 1

  • 1,5 dlvatten
  • 125 gaprikoser- osvavlade + vatten
  • 2,5 dlvatten
  • 2,5 dldinkel- fullkornnsmjöl
  • 2 mskrågsurdeg- (se recept till vänster)

Dag 2

  • degen från dag 1
  • 2,5 dlvatten- 37 grader
  • 2,5 dldinkelmjöl fullkorn
  • aprikoser- från dag 1 (utan vatten)
  • 4,5 dldinkelsikt
  • 3 dlrågmjöl
  • 125 grussin
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlpumpafrön
  • 100 gmandel
  • 1 msksalt

Gör så här

  1. Blanda vatten, mjöl och rågsurdeg och låt stå över natten.

  2. Lägg aprikoserna i en skål, täck dem med vatten och låt stå så över natten.

  3. Blanda ihop degen från dag 1, vatten och dinkel fullkornsmjöl och låt stå i rumstemperatur i 3 timmar.

  4. Tillsätt resten av ingredienserna till degen utom aprikoserna. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Häll bort vattnet från aprikoserna och arbeta in dem i degen.

  5. Fördela degen i två smorda och mjölade avlånga formar och låt jäsa upp till kanten.

  6. Värm ugnen till 250 grader.

  7. Ställ in formarna i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till 200 grader. Grädda bröden i cirka 70 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök