tillagning: 10 minuter i ugn: 1 timme och 30 minuter Aktiv tid c:a 10 minuter
(Betyg: 4,1 · 136 röster)
Recept på ett enkelt frukt- och nötbröd. Bara att röra ihop smeten, hälla i en form och grädda. Brödet blir bättre när det får vila över natten. Passar perfekt till vällagrade ostar.
Recept på frukt- och nötbröd som är mycket lättbakat.Foto: Per Ranung
(Betyg: 4,1 · 136 röster)
Ingredienser
1bröd
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
300 gfrukter och bär- torkade t ex äpplen, aprikoser och blåbär
300 gnötter- blandade t ex solrosfrön, pumpakärnor och cashewnötter
2 dlgrovt rågmjöl
4 dldinkelsikt- (240 g)
2 tskbikarbonat
2 tsksalt
5 dlyoghurt- naturell
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Grovhacka frukten och nötterna. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurt. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en 1 1/2 liters form klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 136 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.