Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt- och nötbröd

Recept på ett enkelt frukt- och nötbröd. Bara att röra ihop smeten, hälla i en form och grädda. Brödet blir bättre när det får vila över natten. Passar perfekt till vällagrade ostar.

Frukt- och nötbröd
Frukt- och nötbröd
Frukt- och nötbröd
Recept på frukt- och nötbröd som är mycket lättbakat. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gfrukter och bär- torkade t ex äpplen, aprikoser och blåbär
  • 300 gnötter- blandade t ex solrosfrön, pumpakärnor och cashewnötter
  • 2 dlgrovt rågmjöl
  • 4 dldinkelsikt- (240 g)
  • 2 tskbikarbonat
  • 2 tsksalt
  • 5 dlyoghurt- naturell

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka frukten och nötterna. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurt. Rör ihop till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en 1 1/2 liters form klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.