Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt & nötbröd

Fyll brödet med frukt och nötter så blir det både saftigt och knaprigt.

Frukt & nötbröd
Frukt & nötbröd
Frukt & nötbröd
PERNILLA HED

Blötlägg

  • 500 grussin
  • 250 gaprikoser- torkade

Fördeg

  • 20 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 3 dlgrovt rågmjöl
  • 3 dlgrahamsmjöl- grovt

Deg

  • 4 dlfilmjölk
  • 50 gjäst
  • 6,5 dlvetemjöl
  • 2,5 dlgrahamsmjöl- grovt
  • 1,1 dlsirap
  • 4 tsksalt
  • 1,5 dlrapsolja
  • 250 gvalnötter
  • 250 ghasselnötter
  • 1 stortäpple

Gör så här

  1. Steg 1

  2. Lägg russin och aprikoser i en bunke och täck med vatten, låt stå i 5 timmar eller över natten.

  3. Blanda ihop ingredienserna till för-degen och låt den stå i kylen om den ska stå över natten.

  4. Steg 2

  5. Blanda filmjölk, jäst, mjöl, sirap, olja och fördegen och blanda allt cirka 10 minuter till en deg.

  6. Blanda i frukt och nötter och till sist saltet, se till att allt blir ordentligt blandat.

  7. Låt jäsa i 30 minuter och lägg sedan upp degen i formar (degen ska vara kladdig), låt jäsa ytterligare 30 minuter.

  8. Grädda i 200 grader i cirka 45 minuter. Brödets innertemperatur ska vara 98 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök