Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyll brödet med frukt och nötter så blir det både saftigt och knaprigt.
Steg 1
Lägg russin och aprikoser i en bunke och täck med vatten, låt stå i 5 timmar eller över natten.
Blanda ihop ingredienserna till för-degen och låt den stå i kylen om den ska stå över natten.
Steg 2
Blanda filmjölk, jäst, mjöl, sirap, olja och fördegen och blanda allt cirka 10 minuter till en deg.
Blanda i frukt och nötter och till sist saltet, se till att allt blir ordentligt blandat.
Låt jäsa i 30 minuter och lägg sedan upp degen i formar (degen ska vara kladdig), låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i 200 grader i cirka 45 minuter. Brödets innertemperatur ska vara 98 grader.
Recept från Mitt kök