Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt med skinka och pinjenötter

En vällagrad balsamico passar perfekt tillsammans med den fräscha frukten och den salta skinkan. Det är verkligen en smakkombination som man blir lycklig av. Använd inte vanlig balsamvinäger som är alltför syrlig och inte lika rund och mjuk i sin smak som den som lagrats länge.

Frukt med skinka och pinjenötterFrukt med skinka och pinjenötterFrukt med skinka och pinjenötter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,5 stmelon- ex cantaloupe, ca 1 kg
  • 4 stfikon- färska ,3-4 st
  • 3 mskpinjenötter- 2-3 msk
  • 100 gparmaskinka- i tunna skivor
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger- lagrad,eller crème di balsamico
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär melonen i klyftor, skär eventuellt bort skalet och skrapa bort kärnorna. Skölj och dela fikonen.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.

  3. Lägg upp melon och fikon tillsammans med skinkan på ett stort fat.

  4. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Dra några varv med pepparkvarnen och strö sist över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök