Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukt med råkräm

En enkel variant av italiensk zabaglione. Vi har friskat upp den med lime och vanilj.

Frukt med råkrämFrukt med råkrämFrukt med råkräm
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 gbjörnbär- frysta
  • 2kiwi
  • 1banan
  • 2 småägg- eller 1 stort ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1 krmvaniljpulver- eller frön från 1/2 vaniljstång
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Skala och skär frukten i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner limeskal och vanilj.

  2. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde. Servera till frukt och bär.

Vad tyckte du om receptet?