Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostmacka med äggröra

Recept på frukostmacka med äggröra. En mättande smörgås med skinka eller makrill toppad med äggröra.

Frukostmacka med äggröraFrukostmacka med äggröraFrukostmacka med äggröra
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 skivorgrovt bröd
  • 2tomater
  • solrosskott- eller sallad
  • 100 grökt skinka- skivad
  • 1 burkmakrill i tomatsås- (ca 200 g)

Äggröra

  • 4ägg
  • 2 mskmjölk
  • 2 krmörtsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- mald
  • 2 tsksmör

Gör så här

  1. Äggröra: Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar.

  2. Smält smöret på svag värme i en vid kastrull, helst med plastbeläggning. Häll i äggsmeten och rör försiktigt mot botten med en träsked tills smeten blivit mjukt krämig.

  3. Häll upp äggröran på ett fat och låt den kallna. Rosta brödet.

  4. Skiva tomaterna. Lägg solrosskott eller sallad, tomat och skinka eller makrill på bröden och fördela äggröran ovanpå.  Strö gärna över lite hackad gräslök eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?