Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukosthamburgare med ägg, bacon och grillad tomat

Recept på hamburgare. Bra färs är a och o för en bra burgare.

Frukosthamburgare med ägg, bacon och grillad tomatFrukosthamburgare med ägg, bacon och grillad tomatFrukosthamburgare med ägg, bacon och grillad tomat
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 800 ghögrev- grovmalen
  • salt
  • svartpeppar
  • 8cheddarost
  • 4ägg
  • 8 skivorrökt sidfläsk- tunna
  • 4 skivorbifftomat

Gör så här

  1. Forma färsen snabbt till bollar och platta ut dem till cirka 1,5 cm tjocklek.

  2. Krydda hamburgarna med salt och svartpeppar, stek sedan på hög värme i gjutjärnspanna i olja cirka 2 minuter på varje sida.

  3. När du vänt på hamburgaren placera 2 skivor cheddarost på varje burgare.

  4. Stek äggen på en sida och stek baconen frasigt, stek även tomaten på hög värme så att den får en nästan grillad karaktär.

  5. Rosta bröden i stekpanna och bygg sedan din ”frukostburgare”.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök