Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frukostfrallor gräddas i grillen. Passa på och använd eftervärmen från grillen och baka frallor som sparas till frukost dagen därpå.
Koka upp 2 dl vatten. Häll det över grahamsmjölet och låt stå och svälla ca 15 min.
Häll 2 dl kallt vatten över grahamsblandningen och tillsätt jäst, salt och vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg med elvisp eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Fyllning: Kärna ur och skär paprikan i 12 bitar. Skär osten i 12 tjocka skivor.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Tryck ut varje bit till en platta och fördela paprika, ost och skinka på varje bit. Vik upp kanterna och forma degen runt fyllningen till en rund, slät bulle. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min i rumstemperatur eller lägg dem i kylen ca 2 timmar.
Ta fram bullarna, om de legat i kylen, och rumstemperera dem ca 10 min.
Se till att grillen håller ca 225° och lägg i en baksten. Lägg bullarna på grillplåten och lägg den på den varma bakstenen. Lägg på grillens lock och grädda bullarna ca 15 min. Ta dem från grillen och låt kallna på galler.