Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostbullar

Frukostbullar
Frukostbullar
Frukostbullar

Ingredienser

  • 20 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlvetekli
  • 1 lvetemjöl

Pensling

  • vatten
  • vallmofrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, lite sparas till utbakningen. Degen ska vara lite lös.

  2. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den i 8 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper

  3. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Täck med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.

  4. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?