Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostbröd – saftiga och hållbara

Recept på frukostbröd. De här frukostbröden är saftiga, hållbara och mycket uppskattade bland barnen.

Frukostbröd – saftiga och hållbaraFrukostbröd – saftiga och hållbaraFrukostbröd – saftiga och hållbara
Recept på frukostbröd med keso i degen. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 pktjäst
  • 50 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 250 gkeso naturell
  • 1 msksirap
  • 0,5 tskbrödkrydda- mald
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 3 dlrågsikt
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 8 dlvetemjöl

Pensling

  • 1ägg
  • 0,5 dlsolrosfrö

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.

  2. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.

  3. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?