Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostbröd med honung och havre


Recept på gott bröd till att njuta av till frukost. Små portionsbröd bakade med havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl och honung.

Frukostbröd med honung och havre

Frukostbröd med honung och havre

Frukostbröd med honung och havre

Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 50smör
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 3 mskhonung
  • 1 dlhavregryn
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 45 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig.

  2. Tillsätt salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 45 minuter.

  3. Arbeta degen och dela den i 12 bullar. Platta till dem en aning och låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Flera goda frukostrecept hittar du här 

Recept från Mitt kök