Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostbröd - LCHF

Ett gott bröd att äta till frukost tillsammans med färskost, fikon och en espresso. Vill man hålla sig till en striktare form av LCHF kan man hoppa över fikonen och ta tomatskivor i stället.

Frukostbröd - LCHFFrukostbröd - LCHFFrukostbröd - LCHF
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Frukostbröd

  • 1 dlfiberhusk
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskflingsalt
  • 3,5 dlvatten
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 3äggvitor

Tillbehör

  • färskost
  • fikon
  • rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Koka upp vattnet och vinägern. Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och vispa hastigt ihop med elvisp. Tillsätt äggvitan direkt och vispa snabbt ihop till en deg.

  4. Forma degen till en limpa, det går lättast om man fuktar händerna med lite kallt vatten förts.

  5. Skär upp degen i tio skivor och forma till avlånga bullar. Lägg bullarna på en plåt och grädda på nedersta falsen i cirka 50-55 minuter, det ska kännas torra när de är färdiga.

  6. Ta ut bröden och låt de svalna.

  7. Servering: Servera bröden med färskost, fikon och rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda recept på frukostbröd hittar du här!

Recept från Mitt kök