Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fru van den Bos äppelcheesecake

Många bitar, lätt och snabbt gjort i långpanna.

Fru van den Bos äppelcheesecakeFru van den Bos äppelcheesecakeFru van den Bos äppelcheesecake

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlbrun farin- eller råsocker
  • 100 gsötmandel- finhackad
  • 200 gsmör- kallt

Fyllning

  • 500 gnaturell färskost
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg

Garnering

  • 3 dläppelmos
  • 0,5 påsemandelspån- rostade (à 50g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mjöl, socker, mandel och smör till en smuldeg.

  2. Ta undan 2 dl till strössel. Kläm ut resten i en smord form eller liten långpanna, ca 20 x 35 cm.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills den har börjat få färg.

  4. Vispa färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten över den varma bottnen och grädda ca 15 min.

  5. Bred ut äppelmos på kakan. Blanda resten av smuldegen med mandelspån och strö blandningen över äppelmoset.Grädda ytterligare ca 15 min.

  6. Låt kakan kallna. Ställ den sedan i kylen ca 3 tim. Skär kakan i rutor eller trekanter.

Vad tyckte du om receptet?