Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fru Franssons citrussmör

Fru Fransson med förnamnet Karin är en välkänd matprofil och mästare på att hantera örter. Hennes guldfärgade smör tål att upprepas.

Fru Franssons citrussmör
Fru Franssons citrussmör
Fru Franssons citrussmör

Ingredienser

  • 0,5citron- liten, i skivor
  • 2apelsinskivor
  • 2rosmarin- kvistar, färsk
  • 1 tskhonung- flytande
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 tsksambal oelek
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Tvätta frukten i ljummet vatten. Torka den väl. Mixa snabbt citron- och apelsinskivor med skal, rosmarin och honung i matberedare.

  2. Tillsätt smör, sambal, vitlök och salt och kör ytterligare några varv.

  3. Packa smöret i skål, ställ det kallt till serveringen eller lägg in det i folie och frys.

Vad tyckte du om receptet?