Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sommarens absolut fräschaste paj! Key lime pie är en amerikansk paj som närmast blivit legendarisk och som fått sitt namn från de små söta limefrukterna som växer på Florida Keys. Här är en fryst variant av key lime pie som verkligen är busenkel att baka, och som är perfekt att ha på lut i frysen. Dessutom blir den hur fin som helst toppad med en massa bär!
Mixa kexen till smulor i matberedaren. Tillsätt smöret och mixa ihop.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Låt stelna i kylen cirka 1 timme.
Vispa grädden. Blanda kondenserad mjölk, limeskal och limesaft. Vänd ner grädden. Häll smeten i formen. Frys minst 4 timmar. Ta ut tårtan en stund före servering.
Garnera med bär, limeklyftor och myntablad vid servering.
Recept från Mitt kök