När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
200 gdigestivekex
75 gsmör- smält
Fyllning
250 gjordgubbar
2 dlströsocker
2 dlvispgrädde
150 gmascarpone
400 gcream cheese
Till garnering
10jordgubbar
1 tskcitronsaft- färskpressad
3 mskmyntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut blandningen i en springform, cirka 20 cm i diameter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.
Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda cirka 10 minuter. Låt kallna.
Mosa ihop jordgubbar och socker slarvigt. Sila bort saften som bildas.
Vispa grädden i en bunke.
Vispa mascarpone och cream cheese krämigt i en stor bunke. Tillsätt jordgubbsmoset och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt ihop. Häll smeten i springformen. Täck med plastfilm och ställ in i frysen över natten.
Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösocker. Låt stå och safta sig i rumstemperatur cirka en timme.
Rumstemperera cheesecake 30-40 minuter före servering. Garnera med jordgubbarna och myntan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,4 · 7 röster)
Tips! Saften som blir kvar av jordgubbsmoset kan du späda med vatten och använda som dryck.
Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.
Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)