Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frozen jordgubbscheesecake

Tips! Saften som blir kvar av jordgubbsmoset kan du späda med vatten och använda som dryck.

Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.

Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)

Frozen jordgubbscheesecake
Frozen jordgubbscheesecake
Frozen jordgubbscheesecake
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 75 gsmör- smält

Fyllning

  • 250 gjordgubbar
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 150 gmascarpone
  • 400 gcream cheese

Till garnering

  • 10jordgubbar
  • 1 tskcitronsaft- färskpressad
  • 3 mskmyntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Tryck ut blandningen i en springform, cirka 20 cm i diameter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.

  3. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda cirka 10 minuter. Låt kallna.

  4. Mosa ihop jordgubbar och socker slarvigt. Sila bort saften som bildas.

  5. Vispa grädden i en bunke.

  6. Vispa mascarpone och cream cheese krämigt i en stor bunke. Tillsätt jordgubbsmoset och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt ihop. Häll smeten i springformen. Täck med plastfilm och ställ in i frysen över natten.

  7. Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösocker. Låt stå och safta sig i rumstemperatur cirka en timme.

  8. Rumstemperera cheesecake 30-40 minuter före servering. Garnera med jordgubbarna och myntan.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Saften som blir kvar av jordgubbsmoset kan du späda med vatten och använda som dryck.

Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.

Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)

Recept från Mitt kök