Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är vackert att garnera cheeseceken med olika sorters röda bär, men du kan också använda bara hallon, som i fyllningen.
Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20-22 cm i diametern. Ställ i frysen.
Vispa ihop äggulor, strösocker och limeskal i en bunke.
Häll cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ner äggulesmeten och vispa ihop.
Vispa i grädden, lite i taget.
Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ner skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara cirka 75 g hela hallon till garnering.
Täck med plastfilm och ställ i frysen 4-5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad.
Temperera i kylskåp ca 1 timme, tills det går att skära cheesecaken i bitar.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök