Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frozen cheesecake med röda bär

Det är vackert att garnera cheeseceken med olika sorters röda bär, men du kan också använda bara hallon, som i fyllningen.

Frozen cheesecake med röda bärFrozen cheesecake med röda bärFrozen cheesecake med röda bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 200 gdigestivekex
  • 100 gsmör- smält

Fyllning

  • 4äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1lime- vältvättad, rivet skal av
  • 400 gcream cheese- färskost
  • 3 dlvispgrädde
  • 4äggvitor
  • 3 askarhallon- färska à 125 g

Garnering

  • 10jordgubbar
  • 1012körsbär
  • myntablad

Gör så här

  1. Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20-22 cm i diametern. Ställ i frysen.

  2. Vispa ihop äggulor, strösocker och limeskal i en bunke.

  3. Häll cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ner äggulesmeten och vispa ihop.

  4. Vispa i grädden, lite i taget.

  5. Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ner skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara cirka 75 g hela hallon till garnering.

  6. Täck med plastfilm och ställ i frysen 4-5 timmar, gärna över natten.

  7. Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad.

  8. Temperera i kylskåp ca 1 timme, tills det går att skära cheesecaken i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök