Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frozen cheesecake med lime

Kondenserad mjölk är alltid lika gott att använda i desserter. Den här fräscha cheesecaken är fryst och påminner om Key lime pie i smaken.

Frozen cheesecake med lime
Frozen cheesecake med lime
Frozen cheesecake med lime
Foto: Ove lindfors

Botten

  • 100 gsmör
  • 225 gdigestivekex

Fyllning

  • 100 gphiladelphia
  • 1 burkkondenserad mjölk- ca 400 g
  • 2lime- rivet skal och saft
  • 2 dlvispgrädde

Till garnering

  • hallon
  • lime
  • mynta

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Eller använd portionsstora formar.

  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.

  3. Fyllning: Blanda ost, kondenserad mjölk, limeskal och –saft. Vispa grädden och vänd ner i smeten.

  4. Häll smeten i formen eller formarna. Frys minst 4 timmar.

  5. Vid servering: Ta ut cheesecaken i god tid. Toppa med hallon, limeskivor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök