Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kondenserad mjölk är alltid lika gott att använda i desserter. Den här fräscha cheesecaken är fryst och påminner om Key lime pie i smaken.
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Eller använd portionsstora formar.
Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
Fyllning: Blanda ost, kondenserad mjölk, limeskal och –saft. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen eller formarna. Frys minst 4 timmar.
Vid servering: Ta ut cheesecaken i god tid. Toppa med hallon, limeskivor och mynta.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök