Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frozen black forest cheesecake är en frusen cheesecake med blåa bär. Bären ger cheesecaken en härligt koncentrerad bärsmak och vacker blålila färg. En given succé efter middagen.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.
Fyllning: Lägg bär, socker och citronsaft i en kastrull och värm tills sockret smält. Mosa bären lätt med en potatisstöt. Häll av vätskan och låt kallna.
Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa slätt.
Blanda ner bärmoset och häll krämen i formen. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Vispa grädden och bre den ovanpå. Garnera med björnbär och blåbär. Pudra över florsocker och servera.