Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frostbiten mandelzabaione med espressokaramell

Mandelsmakande zabaione och espressosås blir en underbar kombination som serveras lite lätt fryst. Om såsen blir för tjock så ljumma den lite strax före serveringen.

Frostbiten mandelzabaione med espressokaramell
Frostbiten mandelzabaione med espressokaramell
Frostbiten mandelzabaione med espressokaramell

Mandelzabaione

  • 3äggulor
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 dlflorsocker
  • 8 clAmaretto (mandellikör)
  • 1 dlvispgrädde
  • 8snapsglas- på fot

Espressosås

  • 1 dlvatten
  • 2 tskespressopulver
  • 1,5 dlströsocker- + 1/2 dl vatten

Gör så här

  1. 1.Mandelzabaione: Blanda alla ingredienser utom grädden i en väl tilltagen kastrull. Sjud upp såsen under konstant och intensiv vispning tills den tjocknar. Låt svalna och låt kallna i kylen.

  2. Vispa grädden hårt och blanda ner i den kalla såsen. Fördela i glasen och förvara övertäckt med plastfilm i kylen. 3.Koka upp vatten och blanda i kaffepulvret. Koka socker och vatten utan att röra till vacker gyllenbrun konjaksfärg. Skaka kastrullen då och då. Tillsätt kaffevattnet och låt sjuda på svag värme tills sockret löst sig. Hit går bra att förbereda dagen före.

  3. När ni bjuder till bords ställes glasen in i frysen. I serveringsögonblicket hälls lite espressosås på.

Vad tyckte du om receptet?