Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frökransarna är goda till påskmaten.
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll lite över jästen.
Tillsätt resten av mjölken, smöret i klickar, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla ut till 45 x 70 centimeter.
Bred ut mjukt smör över hela degen. Vik den i tre delar på längden och kavla ut den så den är 20 centimeter bred.
Skär i centimetersmala remsor och tvinna dem. Forma kransar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på frö. Grädda i ugn, 225 grader, 8-10 minuter.
Recept från Mitt kök