Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frökransar


Frökransarna är goda till påskmaten.

Frökransar

Frökransar

Frökransar

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 6 dlmjölk
  • 100 gsmör- eller margarin
  • 1ägg
  • 2 tsksalt
  • 1 msksocker
  • 17 dlvetemjöl- cirka
  • 100 gsmör- eller margarin
  • ägg- vallmofrö, sesamfrö

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll lite över jästen.

  2. Tillsätt resten av mjölken, smöret i klickar, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet.

  3. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla ut till 45 x 70 centimeter.

  4. Bred ut mjukt smör över hela degen. Vik den i tre delar på längden och kavla ut den så den är 20 centimeter bred.

  5. Skär i centimetersmala remsor och tvinna dem. Forma kransar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på frö. Grädda i ugn, 225 grader, 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök