Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fröknäcke

Lättbakat och härligt knaprigt fröknäcke! Redan en klassiker. 

Fröknäcke
Fröknäcke
Fröknäcke
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlrågmjöl- grovt
  • 1 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlsesamfrön
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 0,5 dllinfrön
  • 1 krmsalt
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja- eller solrosolja

Garnering

  • 0,5 dlsesamfrön
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vattnet och häll det i bunken. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. 

  2. Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper och bred ut till ett tunt lager. Lättast är att lägga ett bakplåtspapper över och platta till med en kavel. Strö över sesamfrön och flingsalt.  

  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt bröden kallna på galler innan de bryts i bitar. 

Vad tyckte du om receptet?