Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fröknäcke med rosmarin

LCHF-bröd! Tunt och sprött fröknäcke, ett perfekt drinktilltugg. Servera gärna med taleggioost, tryffelsalami och andra italienska salamikorvar, äppelkapris, oliver och björnbär.

Fröknäcke med rosmarin
Fröknäcke med rosmarin
Fröknäcke med rosmarin
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,5 dlsolrosfrön
  • 1,5 dllinfrön- hela
  • 1,5 dlsesamfrön
  • 3 dlpumpakärnor
  • 2 mskpsylliumhusk- (Fiberhusk eller Psyllium)
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlrosmarin- hackad
  • flingsalt- lite

Tillbehör (eventuellt)

  • taleggio
  • tryffelsalami
  • äppelkapris
  • oliver
  • björnbär

Gör så här

  1. Fröknäcke med rosmarin: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda ihop solrosfrö, linfrö, sesamfrö, pumpakärnor och psylliumfrömjöl i en skål.

  3. Tillsätt salt, vatten och rosmarin. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 40 min.

  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspappret på båda. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i 15–20 minuter, tills de torkat. Titta till bröden mot slutet.

  5. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Ta bort pappret, låt svalna och bryt i bitar.

  6. Förvara i lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök