Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF-bröd! Tunt och sprött fröknäcke, ett perfekt drinktilltugg. Servera gärna med taleggioost, tryffelsalami och andra italienska salamikorvar, äppelkapris, oliver och björnbär.
Fröknäcke med rosmarin: Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ihop solrosfrö, linfrö, sesamfrö, pumpakärnor och psylliumfrömjöl i en skål.
Tillsätt salt, vatten och rosmarin. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 40 min.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspappret på båda. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i 15–20 minuter, tills de torkat. Titta till bröden mot slutet.
Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Ta bort pappret, låt svalna och bryt i bitar.
Förvara i lufttät burk.
Recept från Mitt kök