Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frökex och laxröra med pepparrot är knaprig och gott. Kexen gräddas i ett stort stycke som man sedan bryter isär.
Blanda alla frön i en skål. Häll på vattnet och låt stå ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 150°. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Använd ett annat bakplåtspapper för att trycka ut smeten. Strö på flingsaltet.
Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Låt kallna och bryt isär till mindre bitar. Förvara kexen torrt.
Laxröra: Rensa den rökta laxen från eventuella ben och skinn.
Blanda fiskköttet försiktigt med smetana, pepparrot och gräslök. Försök att inte röra för mycket. Det är fint om det är lite bitar av laxen i röran. Förvara den kallt.
Skeda upp laxröran på kexen strax före servering.