Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frökex med pumpa, linfrön och dadlar

Frökex med pumpa, linfrön och dadlar är knapriga och lite sega kex, fulla av fiber och frön. Perfekta att ha på lut i träningsväskan, i ask med smörgåspapper mellan, när hungern smyger sig på.

Frökex med pumpa, linfrön och dadlarFrökex med pumpa, linfrön och dadlarFrökex med pumpa, linfrön och dadlar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6dadlar- färska
  • 0,5 dlkokosolja
  • 1 dlsolrosfrön- naturella
  • 1 dllinfrön
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 3 dlhavregryn
  • 1 dlpsylliumhusk- Risenta
  • 1 krmsalt
  • 2 dlvatten

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Smält kokosoljan. Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med kokosolja, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, havregryn, psylliumhusk och salt. Mixa tills allt är finhackat.

  2. Lägg över smeten i en bunke och häll över vattnet. Låt stå ca 15 min, tills vattnet absorberats. Sätt ugnen på 160°.

  3. Dela frömixen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt. Lägg över på en plåt och lyft bort det översta bakplåtspapperet.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg och är knaprigt. Ta ut och skär i kvadrater, ca 6 x 6 cm. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 15 min. Ta ut och låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?