Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite knaprigare småkakor med massor av frön och mandel, både i, och på toppen. Lönnsirap ger kakorna en fin söt smak.
Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägget. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda den med fröna. Arbeta in det i degen.
Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter, och rulla in den i plastfolie. Låt rullen vila i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop pumpakärnor, solroskärnor och sötmandlar med lönnsirap och skeda ut det på kakorna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min tills de har fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på ett galler.