Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fröcookies med lönnsirap- recept

Lite knaprigare småkakor med massor av frön och mandel, både i, och på toppen. Lönnsirap ger kakorna en fin söt smak.

Åsa Swanberg
Fröcookies med lönnsirap- recept
Fröcookies med lönnsirap- recept
Fröcookies med lönnsirap- recept
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlråsocker
  • 1ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlhavregryn
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,25 tsksalt
  • 100 gmjölkchoklad
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolroskärnor

Topping

  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 0,5 dlsolroskärnor
  • 0,5 dlsötmandlar- grovhackade
  • 1,5 msklönnsirap- eller ljus sirap

Gör så här

  1. Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägget. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.

  2. Hacka chokladen grovt och blanda den med fröna. Arbeta in det i degen.

  3. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter, och rulla in den i plastfolie. Låt rullen vila i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

  4. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop pumpakärnor, solroskärnor och sötmandlar med lönnsirap och skeda ut det på kakorna.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min tills de har fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?