Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panerad fisk med rostade morötter och citronyoghurt

Recept på panerad fisk med rostade morötter och citronyoghurt. Matvete är vete där en liten del av det yttre skalet har tagits bort medan den nyttiga grodden finns kvar. Det är en fullkornsprodukt som är mättande, nyttig och smakrik.  Här har den blandats i en sallad med varma morötter.

Panerad fisk med rostade morötter och citronyoghurtPanerad fisk med rostade morötter och citronyoghurtPanerad fisk med rostade morötter och citronyoghurt
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 gmorötter- blandade färgade
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkmatvete- färdigkokt
  • 1citron- rivet skal
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Citronyoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 krmsalt

Fröad fisk

  • 500 ggösfilé- eller sejfilé skinn- och benfri
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 0,75 dlfröblandning- t ex pumpakärnor, linfrön och sesamfrön
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär morötterna i grova bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Häll av matvetet i durkslag och skölj noga i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda med rostade morötter, citronskal och -saft, olja, salt och peppar.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Gör färdigt en tallrik med mjöl, en med uppvispat ägg och en med fröblandning. Vänd ena sidan på fiskfilén först i mjöl, sedan ägg och till sist fröblandningen.

  4. Stek fisken i smör till fin gyllenbrun färg, ställ in mitt i ugnen och stek ytterligare ca 5 min.

  5. Blanda yoghurt med citronskal , citronsaft och salt.

  6. Servera fisken med rotfrukts- och matveteblandningen och en klick citronyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?