Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frö- och nötknäcke

Frö- och nötknäcke är bakat på majsmjöl vilket gör att det är glutenfritt. Majsmjölet kan bytas ut mot rismjöl om man vill ha variation.

Frö- och nötknäcke
Frö- och nötknäcke
Frö- och nötknäcke
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 2,5 dlmajsmjöl
  • 1 dlsötmandel
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1 dlsesamfrön
  • 0,5 dllinfrön
  • 1 dlhirsflingor
  • 1 tskkummin- hel
  • 2 mskolivolja
  • 3,5 dlvatten- kokande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör till en smet.

  2. Tryck ut smeten med blöta händer på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Vänd brödet och grädda ytterligare ca 25 min. Låt brödet svalna och bryt det i bitar.

Vad tyckte du om receptet?