Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frö- och aprikosbröd

Frö- och aprikosbröd skärs i rutor när det gräddats. Förutom att kärnor och frön ger brödet en god, knaprig konsistens bidrar de även med nyttiga fibrer.

Frö- och aprikosbröd
Frö- och aprikosbröd
Frö- och aprikosbröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 10aprikoser- torkade
  • 12 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 0,5 dllinfrön
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 2 dlrågmjöl- grovt
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)

Gör så här

  1. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt aprikoser, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, honung, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop till en lös, smidig deg.

  2. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över lite rågmjöl. Täck långpannan med plastfolie och ställ i kylen 10–12 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ta ut långpannan i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!