Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frö- och aprikosbröd skärs i rutor när det gräddats. Förutom att kärnor och frön ger brödet en god, knaprig konsistens bidrar de även med nyttiga fibrer.
Skär aprikoserna i små bitar. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt aprikoser, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, honung, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop till en lös, smidig deg.
Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över lite rågmjöl. Täck långpannan med plastfolie och ställ i kylen 10–12 timmar.
Sätt ugnen på 225°. Ta ut långpannan i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.
Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!