Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fritters med morot och quinoa

Gör gärna dubbel sats och ha ett gäng färdiga fritters i frysen.

Fritters med morot och quinoa
Fritters med morot och quinoa
Fritters med morot och quinoa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dlquinoa- ljus kokt
  • 400 gmorot- finriven
  • 320 gFazer Yosa havrebit- finriven
  • 5ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 12 krmchiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Till servering

  • 1cocktailtomater- kvist
  • hummus
  • bröd- eller ris

Gör så här

  1. Koka quinoa i saltat vatten.

  2. Riv morot och Fazer Yosa havrebit grovt.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggen. Rör ner morot- och havrebitsblandningen. Salta och peppra.

  4. Stek plättarna i omgångar. Hetta upp en panna med olivolja. Klicka i ca 1 dl smet åt gången och forma till fina plättar. Stek till fin gyllenbrun färg på båda sidor.

  5. Servera med bakade tomater och hummus och eventuellt bröd eller ris till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Fazer.

Recept från Mitt kök