Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frittatan kan ätas både varm och kall. Den kan skäras i snibbar eller bitar så att det är klart till gästerna eller så kan gästerna få skära sin egen bit.
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär potatisen i bitar. Fräs lök i 2 msk smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Lägg i
potatisen när löken börjar bli mjuk och stek ytterligare ca 2 min.
Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar och häll i stekpannan. Peta med en gaffel så att smeten rinner ner mellan potatisbitarna.
Strö över ost och sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 15 min.
Ansa och stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan kokat in. Lägg i 1 msk smör och stek ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Ta ut frittatan och toppa med kantareller, lingon och timjan.