Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata toppad med kantareller, lingon och örter

Frittatan kan ätas både varm och kall. Den kan skäras i snibbar eller bitar så att det är klart till gästerna eller så kan gästerna få skära sin egen bit.

Frittata toppad med kantareller, lingon och örter
Frittata toppad med kantareller, lingon och örter
Frittata toppad med kantareller, lingon och örter
Foto: ANDERS NORRSELL

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3potatisar- kokta
  • 6ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 2 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 dlost- riven, smakrik
  • 200 gkantareller

Garnering

  • 0,5 dllingon
  • timjankvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär potatisen i bitar. Fräs lök i 2 msk smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Lägg i

    potatisen när löken börjar bli mjuk och stek ytterligare ca 2 min.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar och häll i stekpannan. Peta med en gaffel så att smeten rinner ner mellan potatisbitarna.

  3. Strö över ost och sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ansa och stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan kokat in. Lägg i 1 msk smör och stek ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Ta ut frittatan och toppa med kantareller, lingon och timjan. 

Vad tyckte du om receptet?