Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker

Recept på frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Frittatan passar perfekt i matlådan, ta med en sallad till.

Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gbroccoli
  • 1blomkålshuvud- (600 g)
  • 8ägg
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 ggravad lax- i skivor
  • 100 gvästerbottensost- riven

Garnering

  • smörgåskrasse- klippt, ca 1/2 ask

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj och skär broccoli och blomkål i små buketter. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

  3. Fördela lax, broccoli, blomkål och ost i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 35-40 min.

  4. Skär i portionsbitar före servering och garnera med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?